DarkMachine.pl - Forum wielotematyczne

DarkMachine.pl - Forum wielotematyczne (https://darkmachine.pl/index.php)
-   Mi瘰a (https://darkmachine.pl/240-miesa/)
-   -   Kebab z grilla, wyzwanie ? Nie! To chwila (roboty) (https://darkmachine.pl/240-miesa/1519586-kebab-z-grilla-wyzwanie-nie-to-chwila-roboty.html)

Drytomm 29-07-2012 20:42

Kebab z grilla, wyzwanie ? Nie! To chwila (roboty)
 
1 kg mi瘰a mielonego - WA烤E !!! - "od 這patki"
przyprawy :
1 造瞠czka curry
1 造瞠czka mielonej kolendry ( albo rozbitych t逝czkiem ziaren )
1 造瞠czka ostrej papryki mielonej
2 造瞠czki s這dkiej papryki czerwonej
1 造瞠czka majeranku
1 造瞠czka czosnku granulowanego ( albo 2 przeci郾i皻e przez prask z帳ki )
szczypta pieprzu czarnego mielonego
szczypta pieprzu zio這wego mielonego
szczypta pieprzu bia貫go mielonego
p馧 cebuli ( obranej i zeszklonej na patelni )
1 造磬a sto這wa przyprawy uniwersalnej ( Vegeta, Dopravka itp )
Poza tym - przyprawy mo瞠cie u篡wa r騜ne, wedle uznania - co Wam podpowiada smak i intuicja.

Potrzebne b璠 te szpadki do szasz造k闚 - zwyk貫 szpikulce nie zdaj egzaminu.

Przygotowanie :
po wymieszaniu sk豉dnik闚, bierzemy pe軟 gar嗆 mi瘰a z miski, i formujemy je wok馧 szpadki,
dociskamy je po prostu do szpady, i formujemy wa貫k wok馧 niej.
Pami皻ajcie - mi瘰o po przerobieniu z przyprawami wstawi do lod闚ki na 1 godzin.
Uformowane kebaby te - mi瘰o st篹eje, i b璠zie spr篹yste, nie spadnie ze szpadek.

Mi瘰o grillujemy na grillu w temperaturze bezpo鈔edniej, w zale積o軼i od grubo軼i wa貫czk闚 na szpadkach - od 15 do 30 minut. Nikt nie broni kontrolowa jego jako軼i na smak z jednej szpadki.

I jak zawsze -
Ka盥y przepis dedykuj swojej 皋nie,Agnieszce, kt鏎a jest r闚nie dobrym kucharzem jak ja.


A tutaj GALERIA wykonanej ju potrawy, w tle ziemniaczki z rusztu :)
http://thumbnails76.imagebam.com/203...2203782531.jpg http://thumbnails74.imagebam.com/203...e203782566.jpg http://thumbnails56.imagebam.com/203...2203782603.jpg http://thumbnails47.imagebam.com/203...9203782649.jpg http://thumbnails76.imagebam.com/203...b203782693.jpg http://thumbnails56.imagebam.com/203...4203782720.jpg

Drytomm 30-07-2012 19:09

Cytat:

Zamieszczone przez xaoo (Post 2142759)
Rozumiem, 瞠 po鈔ednia by豉by zbyt u鈔edniona....:mysli:

Wielkie graty za przepis!!! Przyda si w next week....

Grillowanie - bezpo鈔ednie, po鈔ednie, zimne aka odymianie lub w璠zenie.
Wszystko zale篡 od wysoko軼i rusztu nad w璕lem, jego ilo軼i i sposobem rozgarni璚ia .... a poza tym, nie chce mi si pisa, bo by wysz豉 epopeja grilowania.

xaoo 04-09-2017 18:44

Danie starego poczciwego Dryt'a po raz kolejny by這 na ruszcie...
Z tym pieprzem dowali貫. Dobrze 瞠 tylko 3 rodzaje...
Cytat:

szczypta pieprzu czarnego mielonego
szczypta pieprzu zio這wego mielonego
szczypta pieprzu bia貫go mielonego
Ale warto by這! PEACE!


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 10:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright © 2021 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.
Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
Spolszczenie: vBHELP.pl - Polski support vBulletin
Copyright © DarkMachine.pl 2006 - 2021