DarkMachine.pl - Forum wielotematyczne

Wróć   DarkMachine.pl - Forum wielotematyczne » Hydepark » Komputery » Systemy operacyjne » Windows


Windows Masz problem lub szukasz przydatnego i ciekawego poradniki dotyczącego obsługi oraz korzystania z systemów Windows wszystkich wersji? Zajrzyj tu!


 
Narzędzia wątku

Przeglądasz temat: Windows 8 - Opinie i wrażenia z korzystania z systemu
Sprawdź też: Problem z lupą | Problem z zainstalowaniem VirtualBox`a
Tagi do tematu: korzystania, opinie, systemu, windows, wrażenia
Poleć ten temat na:
 
 
        
  
Stare 29-10-2012, 13:42   #1
NewWorldOrder
Administrator
 
Awatar NewWorldOrder
 
Info o NewWorldOrder
Dołączył: Apr 2012
Postów: 3,557

Podziękowano:
356 razy

Domyślnie Windows 8 - Opinie i wrażenia z korzystania z systemu

Witajcie,
Zakładam temat ponieważ zauważyłem, że zdania w sieci na temat nowego systemu od Microsoft'u są podzielone. Sam korzystałem z paru systemów od MS na swoich komputerach:
XP - udany system
Vista - padaczka, chociaż ma udany "dolny pasek"
Win 7 - udany system (obecnie używany z paroma poprawkami wizualnymi)

Obecnie mam też dostęp do komputera z systemem Windows 8 i system nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, a szczerze mówiąc to jest mało intuicyjny i odpychający.
Wydaje mi się, że MS za szybko chce zrobić z naszych PC dotykowe tablety, a raczej dla takich urządzeń ten system został zbudowany.

Po tych paru chwilach z tym systemem stwierdzam, że Win 7 zagości na moim laptopie na dobrych parę lat ;)

Korzystaliście już z tego systemu? Jeżeli tak to co o nim sądzicie?
NewWorldOrder jest nieaktywny  
Stare 29-10-2012, 14:07   #2
AmberGold
Mistrz klawiatury


 
Awatar AmberGold
 
Info o AmberGold
Dołączył: Aug 2008
Wiek: 38
Postów: 355

Podziękowano:
221 razy

Domyślnie

Właśnie zastanawiałam się nad zakupem ,zw. z tym że mam stosunkowo nowy laptop mogę kupić system za 1/3 wartości rynkowej. Przyzwyczaiłam się do win 7, działa świetnie a przede wszystkich nie ma dziwnych awarii tak jak np. w Vista .
AmberGold jest nieaktywny  
Stare 29-10-2012, 19:17   #3
xaoo
Pisarz
 
Awatar xaoo
 
Info o xaoo
Dołączył: Oct 2006
Skąd: Saturn
Wiek: 47
Postów: 64

Podziękowano:
67 razy

Domyślnie


Treść widoczna tylko dla użytkowników forum DarkMachine. Zaloguj się lub załóż darmowe konto na forum aby uzyskać dostęp bez limitów.


Ostatnio edytowane przez xaoo ; 17-05-2016 o 20:48
xaoo jest nieaktywny  
Stare 29-10-2012, 23:23   #4
Darom
Zbanowany
 
Awatar Darom
 
Info o Darom
Dołączył: Sep 2012
Wiek: 38
Postów: 165

Podziękowano:
11 razy

Domyślnie

Który lepszy jest: windows 7 home premium czy nowy windows 8 ? - Czy można gdzieś pobrać windows 8 i zainstalować na swoim laptopie ? Czy można u mnie na Windows 7 sprawdzić jaki mam zainstalowany dodatek: czy sp1 czy sp2 czy może sp3 ?

Ostatnio edytowane przez Darom ; 29-10-2012 o 23:36
Darom jest nieaktywny  
Stare 30-10-2012, 13:59   #5
Jachu
Gość
 
Awatar Jachu
 
Info o Jachu
Postów: n/a

Domyślnie

Jak dla mnie średnie posunięcie Microsoftu, który moim zdaniem na siłę przeniósł mobilne okienka do komputerów domowych. Funkcjonalność jak w 7, tylko menu jest osobnym ekranem... też mi funkcjonalność. Wzornictwo średnie, lubię minimalizm, ale to już przesada i ciągłe powielanie. Jak lubisz wodotryski typu kafelkowy timeline i podpinanie mediów do niego czy też komunikację windows phone to możesz zaktualizować sobie 7 do 8.

Darom jak używasz komputera do przeglądania neta oraz oglądania filmów to i XP, a z pewnością 7 ci wystarczy na długo. Chcesz wytestować? W sieci pełno jest wersji Preview, której najnowsze wydanie można używać do bodajże stycznia 2013.
W windows seven jest tylko Service Pack 1;) nie ma takiego czegoś jak Service Pack 2 i 3 na Win7.

A podsumowując jak chce się mieć dobry system to polecam zakup komputera z OSX albo takiej maszyny na której zainstalujemy OSX. Dla lubiących darmowe produkty polecam wszelkie linuksowe dystrybucje, w wersji zależnej od umiejętności użytkownika oraz pasującego środowiska graficznego.
 

Podobne wątki do: Windows 8 - Opinie i wrażenia z korzystania z systemu
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni post / autor
Problem z działaniem systemu Windows!!! Proszę o pomoc Kawaii111 Bezpieczeństwo 1 20-12-2009 12:58
[ARTYKUŁ] Opis rejestru systemu Windows XP (bardzo szczegółowy) O.D.Y.N Bezpieczeństwo 0 07-02-2009 10:17
ABC - systemu Windows XP Dodo1 Podręczniki, poradniki i kursy 1 03-06-2008 12:04
Nokia E50-wasze opinie bartas198914 Off Topic 2 02-02-2008 20:19

Użytkownicy odwiedzili wątek szukając:
win 8opinie
Narzędzia wątku


O nas
DarkMachine jest najlepszym i najstarszym forum wielotematycznym oraz forum młodzieżowym z nastawieniem na rozrywkę, rozmowy, wymianę doświadczeniami, download, pobieranie, ściąganie, wzajemną pomoc. Tylko u nas odnajdziesz wszystko czego potrzebujesz i szukasz w sieci - gry, programy, muzykę, filmy, seriale, książki, komiksy, audiobooki, torrenty, p2m. Na forum możesz też odnaleźć tematyczne działy przeznaczone do rozmów i rozwiązywania problemów naszych użytkowników.

Użytkownicy naszego serwisu wymieniają się plikami z hostingów: Rapidshare, Turbobit, Freakshare, Chomikuj, Bitshare, Uploading, Letitbit, Uploaded, Hotfile, Netload, Mediafire, 4shared, Zshare, FilePost, Depositfiles, Filefactory, Rapidgator, Hellshare, Hitfile, Extabit, Crocko, Ifile, ShareFlare, BayFiles, Jumbofiles, Vip-File, Share-Online, Uploadfloor, Oron, Fiberupload, Filevelocity, Filesonic, Megaupload, Megavideo, VideoBB, Putlocker, Ifilez, Fastshare ale to nie wszystkie hostingi z których korzystają nasi użytkownicy.

Tematyka forum może przypominać takie serwisy jak: forumowisko, peb, darkwarez, precyl, exsite, megawarez, zajefajna, uploaduj, elitewarez, ajo, piratebay, filestube, p2m.

Powered by vBulletin®
Copyright © DarkMachine.pl 2006 - 2020
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:17.


Change forum language


Change forum style